„Koks gražus sutapimas, kad ši mano vyšninė svajonė pildosi tuomet, kai Lietuvoje – pats vyšnių derlius“, – šypsosi virtuvės šefė Dalia Kasmočiūtė. Birželio viduryje Klaipėdoje duris atvėrė jos pirmasis autorinis bistro.
Klaipėdiečiai ir pajūrio svečiai jau spėjo įsitikinti, kad „Frau Kirsche“ nėra vieta tik šiaip greitiems užkandžiams. „Paskutinius penkiolika metų dirbau Austrijoje, po Atlanto vandenyną plaukiojančiuose kruizuose, Šveicarijos kalnų kurortuose. Visos tos patirtys formavo mane kaip šefę, tačiau niekada nepamiršau, kad pirmiausia esu lietuvė. Būtent todėl bistro meniu svečiams siūlau „keturlypį“ meniu, kuriame galima rasti austriškų, šveicariškų, Atlanto vandenyno pakrančių ir lietuviškos virtuvės patiekalų“, – pasakoja Dalia, draugams ir kolegoms geriau žinoma kaip tiesiog Frau Kirsche.
Bistro savininkė prisipažįsta, kad dėl bistro pavadinimo abejonių jai praktiškai nekilo. „Frau Kirsche pravardę pelniau dar dirbdama Austrijoje. Vyšnia galėtų būti tik šiaip skani minkšta saldžiarūgštė uoga, bet jos viduje juk slypi kietas kauliukas“, – kipšiškai juokiasi Dalia, ligtolėse darbovietėse garsėjusi kaip gera, tačiau itin griežta ir reikli vadovė. Įdomu ir tai, kad sprendimas po aplinkosaugos studijų studijuoti kulinarijos mokslus galutinai subrendo hamake po senelių vyšniomis, Daliai ilsintis po lūžusios kojos operacijos.
Be jokios abejonės, vyšnių pačiais įvairiausiais pavidalais bistro „Frau Kirsche“ bus galima aptikti ir dabar – kokteiliuose, desertuose, nuolat besikeičiančiame dienos pietų meniu, mažose bistro interjero detalėse. „Noriu, kad čia atėję svečiai atsipalaiduotų ir net paprasčiausi dienos pietūs jiems būtų lyg maža šventė“, – sako Frau Kirsche ir laukia Jūsų „Herkaus galerijoje“, H. Manto g. 22, Klaipėdoje.