Meniu

lėkštės kaip vyšnios, kokios jos ryškios…

Frau Kirsche meniu keičiasi pagal sezoną, pagal Šefės Dalios įkvėpimą ir vakaro nuotaiką.

Vis dėlto visuomet rasite trijų dalių kelionę:

ĮŽANGA

Mažosios patirtys, kurios atidaro vakarą. Puikiai tinka užkandžiams ar dalinimuisi.

Pavyzdžiai:

  • Jautienos tartaras su agurkais, voveratitėmis, gelsve ir skrudinta duona  – 16 €
  • Rūkytos skumbrės užtepėlė su sluoksniuota tešla ir krapais – 7 €
apero, užkandžaiai, užkandžiai šventėms, užkandžiai išsinešimui, užkandžiai Klaipėdoje
apero, užkandžaiai, užkandžiai šventėms, užkandžiai išsinešimui, užkandžiai Klaipėdoje

PAGRINDINIAI

Didieji skoniai, įkvėpti Austrijos, Šveicarijos ir mūsų draugų ūkininkų.

Pavyzdžiai:

  • Iš Austrijos: kiaulienos šnicelis taip, kaip gamina Vienoje – 21 €
  • Iš Šveicarijos: Pizokel – miltinis patiekalas su burokėliais, Memel mėlynuoju sūriu – 18 €
  • Iš vandens: dienos laimikis – 27 €
  • Iš ūkio: mėsa ir daržovės  kuriuos gavome iš kolegų ūkininkų – 28 €
šnicelis, bistro Klaipėdoje, užkandžiai Kliapėdoje, pietūs Klaipėdoje
šnicelis, bistro Klaipėdoje, užkandžiai Kliapėdoje, pietūs Klaipėdoje

SALDŪS LINKĖJIMAI

Finalas, be kurio vakaras neįsivaizduojamas.

Pavyzdžiai:

  • Kaiserschmarrn – austrų karalių desertas su slyvomis – 9 €
  • Vyšnių štrudelis su vaniliniais ledais – 7 €
šiltas desertas, pietūs Klaipėdoje, skanūs pietūs Klaipėdoje, desertas, pyragas
šiltas desertas, pietūs Klaipėdoje, skanūs pietūs Klaipėdoje, desertas, pyragas

Vidutinė vakarienė dviemapie 60–80 €

Taurė vynonuo 6 €

Mūsų meniu nėra statiškas – jis nuolat kinta. Kiekvieną vakarą laukia mažos staigmenos, nes skonis gyvas tik tada, kai nenuspėjamas.

Kviečiame rezervuoti staliuką.

Austriškos virtuvės skoniai

Austrija – tai ne tik kalnai. Tai virtuvė, kurioje susitinka paprastumas ir elegancija, sotūs patiekalai ir subtilūs desertai. Iš Frau Kirsche virtuvės dalijamės klasika, kuri jau tapo mano svečių mėgstamiausiais skoniais:

🥨 Šnicelis taip, kaip Austrijoje – traškus, plonas, su bulvių–agurkų salotomis ir spanguolėmis.

🍰 Saldūs linkėjimai iš Vienos – Kaiserschmarrn (karalių desertas), štrudelis su vyšniomis, vaniliniai ledai. Man svarbu ne tik atkartoti receptą, bet ir perteikti jausmą – tą, kai sėdi prie stalo po ilgos dienos, daliniesi maistu, juokiesi ir mėgaujiesi. Kiekvieną kartą meniu keičiasi pagal sezoną, bet austriška dvasia išlieka – širdinga, nuoširdi ir kupina skonio.

Šveicariškos virtuvės skoniai

Šveicarija – tai kalnų tyla, sniego viršūnės ir jaukios vakarienės, kuriose svarbiausia dalintis. Tai šalis, kur virtuvėje karaliauja sūriai, kruopščiai atrinkti produktai ir paprastumas, kuris tampa elegancija. Frau Kirsche virtuvėje šveicariškas įkvėpimas reiškia:

🧀 Pizokel – rankų darbo makaronėliai su daržovėmis, vaisiais ir sūriais.

🥗 Sezoninės daržovės – burokėliai, kriaušės, kaliaropės – sujungtos taip, kad atspindėtų Alpių virtuvės harmoniją.

🍷 Skoniai, kurie dera prie taurės vyno – nes šveicariški pietūs ar vakarienė neatsiejama nuo ilgesnio pokalbio prie stalo. Mano šveicariški patiekalai keičiasi kartu su metų laikais, bet jų esmė – natūralumas ir nuoširdumas. Tai vakarienės, kuriose viskas lėčiau: valgoma ne skubant, o mėgaujantis.